Prøv en elsykkel!

Nå kan bedrifter i Bærum bli med i SmartBike Bærum, en elsykkel-pool der ansatte gratis kan låne en elsykkel i 14 dager.

Det er smart å sykle, for miljøet og for folkehelsen. For å få flere til å sykle har Bærum kommune kjøpt inn ti elsykler og to lastesykler som bedrifter kan låne ut til sine ansatte.

Målet er å få flere til å velge bort bilen til og fra jobb og i fritiden, og skape endringer i sitt eget transportmønster.

– Elsykkel er en flott måte å transportere seg selv på, som gir mulighet til å la bilen bli hjemme. Gjennom å sykle til jobben blir biltrafikk og utslipp redusert, flere får en aktiv reisevei og bidrar til en mer klimaklok kommune. Det er ingen forsakelse å elsykle – det gir faktisk energi, sier en fornøyd ordfører Lisbeth Hammer Krog.

Interessen er stor for å teste elsykkel i det daglige liv. Bedrifter melder seg på for 14 dagers utprøving. Brukerne kan disponere dem hele perioden eller noen dager. Sykkelen kan disponeres hele døgnet og i helger.

Prøvetiden følges opp med en spørreundersøkelse for å se om tiltaket har ført til endrede reisevaner og andre erfaringer.

Bedrifter som er interessert i å låne elsyklene kan ta kontakt med Unni Larsen, SmartCity Bærum: tlf. 928 08 808 e-post: unni.larsen@smartcitybaerum.no

Annen informasjon:

SmartBike Bærum består av 12 sykler, hvorav:

  • 3 damemodeller (lavt innsteg)
  • 3 herremodeller
  • 4 unisex
  • 1 lastesykkel
  • 1 longtail

Med syklene følger det sykkelveske, lås og hjelm. Syklene klargjøres, leveres hos bedriften og hentes av Bærum Arbeidstrening.

Prosjektet finansieres av kommunens Klimaklok program, og gjennomføres i samarbeid med SmartCity Bærum og Bærum Næringsråd

Hovedpartnere

TelenorDNV-GLNorconsultLøvenskioldGE Oil & GasJM EntreprenødSwecoEquinorAsplan ViakArba InkluderingFranzefossLundin NorwayAzetsDNB