Bli Miljøfyrtårnsertifisert med Bærum næringsråd i 2020!

Som en videreføring av temaet «Bærekraftig næringsliv – hvordan lykkes sammen?» fra Næringslivsdagen, ønsker Bærum næringsråd å hjelpe næringslivet med grønn omstilling.

Derfor har vi inngått et samarbeid med Norges største miljøsertifisering Stiftelsen Miljøfyrtårn og arrangerer Miljøfyrtårn-kurs med oppstart 16. januar 2020.

Sted: Bærum næringsråd, Kjørboveien 20, Sandvika

SAMLINGER:

1. samling: Torsdag 16. januar 12:30 – 14:30
2. samling: Tirsdag 04. februar 12:30 – 14:30
3. samling: Torsdag 27. februar 12:30 – 14:30

Uke 11: Konsulent besøker bedrift
Uke 13: Tentativ sertifiseringsdato

Ved å delta på kurset gjennom oss i Sandvika, får du en rimelig og effektiv vei til sertifisering med unik tilgang til kursholder i tre måneder for kontinuerlig bistand. Kurset består av tre fysiske møter, besøk hos bedriften og tildelte oppgaver som bedriften jobber godt med underveis. (Ønsker bedriften å forlenge prosessen utover tre mnd, gjøres egen prisavtale med kursholder). I tillegg til selve kurset, får du/dere god mulighet til å utveksle erfaringer og bygge sterkere nettverk med andre medlemsbedrifter og miljøbevisste virksomheter.

PÅMELDING, PRISER OG MER INFORMASJON

Miljøfyrtårn tilbyr skreddersydde kriterier for over 80 bransjer, og har så langt sertifisert over 6000 norske bedrifter. Kriteriene dekker avfall, arbeidsmiljø, innkjøp, energi, transport, plast og matsvinn.

Hva kan man oppnå?

  • 81 % av Miljøfyrtårn-sertifiserte virksomheter opplever i stor grad miljøforbedringer (2018)
  • 52 % av Miljøfyrtårn-sertifiserte virksomheter opplever i stor grad omdømmeforbedring som følge av sertifiseringen (2018)
  • Miljøfyrtårn er godkjent miljødokumentasjon i anskaffelser, både i Norge og EU

40 % av Miljøfyrtårn-sertifiserte virksomheter opplever i stor grad reduserte kostnader som resultat av sertifiseringen (2018)

Hovedsamarbeidspartnere

TelenorDNV-GLNorconsultEquinorAsplan ViakLundin NorwaySwecoLøvenskioldBaker Hughes a GE CompanyNorkartBærum kommuneFranzefossDNBAzetsSandvika Storsenter