14. Juni – Næringslivsfrokost med paneldebatt rundt styrets forvaltning av virksomhetens ressurser og strategi. Er norske styrer sitt ansvar bevisst, og kan de nok om strategi?

torsdag 14. juni 2018

Sitter du i ett eller flere styrer? Da har du ansvaret for å optimalisere selskapets ressurser og strategi.

Start: 08:00
Slutt: 10:00
Sted: Radisson Blu Park Hotel, Fornebu

Frokost serveres fra kl. 08.00 & selve seminaret kl. 08.30

 

Næringslivsfrokost med paneldebatt

Dette er frokostseminaret du ikke bør gå glipp av.  Etter en kort innledning om strategi, verdiutvikling og ansvar blir det paneldebatt.

Det er styret som forvalter virksomheten, og det er således i styret grunnlaget for selskapets verdiutvikling er forankret. Dette gir at det også er styret som har det endelige ansvar for virksomhetens strategi. I mange virksomheter foretas det ikke mer enn et minimum av formelt styrearbeid. En analyse nylig gjennomført av Strategic Consulting Group viser også at norske styrer er lite involvert når det gjelder å definere virksomhetens konkurransefortrinn.

Arne Harket, leder i Strategic Consulting Group, stiller spørsmål ved om dette svekker konkurransekraften i norsk næringsliv. Videre vil advokat Sven Krohn i Advokatfirmaet Frøysaa & Bjørkgård AS belyse innholdet i forvaltningsansvaret fra et forretningsjuridisk ståsted.

            

Deretter blir det diskusjon og paneldebatt bestående av personer med ulik og bred praktisk erfaring innen styrearbeid og utvikling av virksomheter. Blant annet ønsker vi å få frem diskusjon og debatt om spørsmål som:

Har styrene og styremedlemmer er tilstrekkelig bevisste på sitt forvaltningsansvar?

Er det nok at et selskap leverer positive resultater?

Har styrene og styremedlemmer nok fokus på verdiutvikling og optimalisering av virksomhetens ressurser og dens strategi?

PANELDEBATT:

Einar Schultz: Arbeider som styreleder, investor og rådgiver for flere SMB bedrifter. I tillegg driver han med prosjekt- og eiendomsutvikling. Han har bred internasjonal erfaring og har tidligere innehatt flere lederstillinger innen teknologiselskaper i Norge og utlandet. Han  har tidligere har vært styreleder i Stabæk Fotball, styreleder i Norsk Toppfotball og visepresident i Norges Fotball Forbund. Einar Schultz har vært styreleder i Bærum Næringsråd siden 2016.

Helge Onsum: Utdannet økonom ved Handelsakademiet (nå BI). Tidligere adm. dir for TV 3 i Norge, CEO, og bygget opp Dentsu Aegis til å bli et av de største kommunikasjonshusene i Norge. Nordiske og Europeiske ledergruppe. 160 ansatte i Norge og omsatte for 2,2 milliarder. Co-founder av The North Alliance (NoA) som i løpet av fire år har blitt et av de største kommunikasjonskonsernene i Norden med ca 800 ansatte og en omsetning som har passert en milliard. Har etablert selskaper, sittet i en rekke styrer og gjennomført en rekke oppkjøp og fusjoner. Jobber i dag som styreleder, rådgiver (og investor) for en rekke selskaper innenfor reklame, media og teknologi.

Grethe Fjørtoft: Etter år med jobber innen markedsføring, salg og ledelse, dannet Grethe Skolematen.no i 2009. Etter en tid slo hun seg sammen med en konkurrent og sammen dannet de Barnehagematen.no i 2012. I dag leverer de mat til barnehager over store deler av landet. De har store ambisjoner om å være en bidragsyter til den norske folkehelsa via varm hjemmelaget mat, levert spiseklar på døren. I løpet av kort tid vil de danne et mer profesjonelt styre. Hva ser de etter? Og hvilke forventninger har de til det kommende styret? I 2016 fikk de Grûnderprisen for bidraget sitt rundt den norske folkehelsa og «leveransen» av sunne og glade barn gjennom helseriktig mat.

               

Helge Onsum                             Grete Fjørtoft                                           Einar Schultz

Gratis deltakelse for medlemmer av Bærum Næringsråd og inviterte. Ikke medlemmer kr. 500;-

PÅMELDING ELEKTRONISK ER NÅ STENGT.

Etternølere kan melde seg på til gry@bn.no

 

 

Hovedsamarbeidspartnere

TelenorDNV-GLNorconsultEquinorAsplan ViakLundin NorwayLøvenskioldBaker Hughes a GE CompanyNorkartBærum kommuneFranzefossDNBAzetsSandvika Storsenter