17. august – After Work Art Clubbing #4

torsdag 17. august 2017

Bærum Kunstforening og Bærum Næringsråd ønsker velkommen til After Work Art Clubbing 0g utstillingsåpning av Marie Sjøvolds nye prosjekt «Om natten er alle alene»

Start: 16:00
Slutt: 19:00
Sted: Bærum Kunstforening, Kinoveien 12, Sandvika

After-work Art-clubbing og førvisning med kunstneren til stede: torsdag 17. august kl 16-19.

Utstillingen består av fotografier og video, og skildrer den unike stemningen, intimiteten og tilstanden mellom drøm og virkelighet. Dette er første gang prosjektet stilles ut i Norge.

Marie Sjøvold, født 1982 i Asker, er dokumentar- og kunstfotograf. Sjøvold bor i Vollen med studio ved Slemmestad. Hun er autodidakt.

Mer informasjon om utstillingen & kunstneren, finner du under påmeldingsskjemaet.

   

Arrangementet er gratis for våre medlemmer & inviterte av Bærum Kunstforening. Meld deg gjerne på allerede nå!

17.august - PÅMELDING AFTERWORK ARTCLUBBING

  • Fornavn (mellomnavn)Etternavn 
    Legg til deltakere og skriv inn navn


 

OM NATTEN ER ALLE ALENE

“Vargtimmen är timmen mellan natt och gryning. Det är timmen då de flesta människor dör, då sömnen är djupast, då mardrömmarna är verkligast. Det är timmen då den sömnlöse jagas av sin svåraste ångest, då spöken och demoner är mäktigast. Vargtimmen är också den timme när de flesta barn föds.” – Ingmar Bergman, Vargtimmen

Jeg er fremdeles våken. Natt etter natt har jeg vært våken. Ventet på at søvnen skal komme til de rundt meg. Lyttet til den ujevne pusten som flyter over i en rytme. I et ubemerkelig sekund er det som om noe forlater kroppene deres. Noe tungt, men på samme tid lett. Det glir over i kroppen min og sprer seg i hele rommet. Opp i taket og inn i alle de mørke krokene. Bedøvende. Jeg kjenner jeg blir tung og varm. Kjemper for å holde meg våken. De forsvinner inn i en verden jeg aldri kan ta del av. De er alene nå. Søvnen er som en liten død. Fysikken og tiden opphører. En natt kan føles som en evighet eller være over på et sekund. Søvnen er et daglig vendepunkt, en slutt og en ny start. En ventetid mellom to hendelser som er et helt liv i seg selv.

-Marie Sjøvold

OM UTSTILLINGEN

Vi mennesker bruker en tredjedel av livene våre på å sove, det er en hverdagsmagi, et mareritt og en livsviktighet som er verdt å fokusere mer på. Søvnen og natten er Marie Sjøvold sitt utgangspunkt for å fotografere mennesker og landskap i utstillingen Om natten er alle alene . Utstillingen består av fotografier og video, og skildrer den unike stemningen, intimiteten og tilstanden mellom drøm-og-virkelighet, lys og mørke, som oppstår i deres hjem, sinn og nærmeste omgivelser på natten og i gryningen.

Prosjektet er støttet av Fritt Ord og ble påbegynt da Sjøvold deltok i Norwegian Journal of Photography#1. Flere av fotografiene er publisert i boken Norwegian Journal of Photograhy#1 (Journal Forlag). Dette er første gang prosjektet stilles ut i Norge.

OM MARIE SJØVOLD

Marie Sjøvold jobber med video, fotografi og fotobøker på tvers av fotografiske sjangre og formater. I de fotografiske arbeidene hennes forteller hun universelle historier der hun ofte bruker erfaringer fra sitt eget liv og sin egen familie, men i historiene leker hun alltid med grensene mellom hva som er virkelighet og hva som er fiksjon. Sjøvold har publisert 6 fotobøker, blandt dem fotoboken Dust Catches Light (2011) og Midnight Milk (2015) utgitt på det legendariske

fotobokforlaget Journal i Sverige. Bøkene hennes distribueres over hele verden, og forfatter Tomas Espedal har omtalt hennes fotokunstbøker som « helt unike» . Sjøvold har stilt ut på blant annet Deichtorhallen i Hamburg, Kristiansand Kunsthall, Nobel Fredssenter, Fotografisk Center i København, Trafo Kunsthall , Galleri F15, Hå Gamle Prestegard og Calouste Gulbenkian i Paris. I 2011 ble hun tildelt European Photo Exhibition Award av Fritt Ord, og samme år valgt ut til Norwegian Journal of Photography . Sjøvold har også mottatt Statens Arbeidsstipend over flere år.

www.mariesjovold.no

Du finner også all info om utstillingen her: https://baerumkunstforening.no/exibitions/apner-19-august-marie-sjovold/

 

Hovedsamarbeidspartnere

TelenorDNV-GLNorconsultEquinorAsplan ViakLundin NorwaySwecoLøvenskioldBaker Hughes a GE CompanyNorkartBærum kommuneFranzefossDNBAzetsSandvika Storsenter