En direktørs skam og hemmelighet

Suksess , ansvar og høy status er noe vi gladelig deler, men når denne hverdagen brått endres kan nederlaget bli noe en skjuler for alle. Dette skjedde med Anita Sundby da det etablerte fasadelivet slo sprekker våren 2015.

Visste du at hun fikk sparken som leder, og skjulte dette i rundt et halvt år for omgivelsene?

Anita Sundby var administrerende direktør da hun fikk sparken, men hun skjulte dette for alle, inkludert sine aller nærmeste. Hun fortsatte å leve som om ingenting var hendt for å unngå skammen forbundet med tapet av jobben.

Hun sto opp hver morgen, kjørte bilen ut og latet som om hun skulle på jobb. Det faktum at hun nesten fra en dag til en annen stupte fra å være en godt betalt toppleder med høyt arbeidspress og status, til å kjenne på følelsen å ha havnet langt nede, utrygg og uten verdi og identitet gjorde skammen så stor at hun ikke klarte å fortelle dette til noen, selv ikke mannen eller vennene.

Da hun under pandemien skrev et debattinnlegg i Dagens Næringsliv rundt det som hadde hendt henne, skjedde det noe. Hun ble kontaktet av flere som hadde opplevd å miste jobben og som slet med mye av de samme følelsene som hun hadde hatt. Gjennom utstrakt kontakt og mange samtaler, resulterte dette etter hvert i hennes bok Det ledere ikke snakker om.

Når vi mister jobben på denne måten, medfører det skam, redsel og følelsen av å ikke strekke til, ikke lenger ha den verdien og identiteten i samfunnet vi er vant til å ha.

Anita Sundby vil dele sine og andres erfaringer, og det vil bli plass til refleksjoner rundt dette viktige emnet når hun er foredragsholder på lunsjmøtet vårt hos Technopolis 15. februar.

Følg med under arrangementer her, og på Facebook/Instagram/LinkedIn for å se når dato og sted legges ut.

La Vandre gir introduksjonstilbud til medlemmer av Bærum Næringsråd!

Bedriftsbesøk med ordfører hos Hystar på Høvik

Nyhetsbrev

"*" obligatorisk felt