Gatekunst i Bærum

Street art tour
Street Art Oslo, det kreative teamet bak utsmykningen på Løkketangen arrangere i sommer for første gang Sandvika-lykke gatekunstfest. 

Fra 23. august vil det bli oppført store og små veggmalerier, samt andre kreative gatekunstuttrykk rundt om i Sandvikas gater. Under Sandvika Byfest 28.-29. august blir det guidede gatekunstoppvisninger for publikum og forskjellige gatekunst-workshops for de unge.

Prosjektet er støttet økonomisk av Bærum Kommune i forbindelse med deres handlingsplan for gatekunst, og det planlegges for å gjøre dette til et årlig arrangement som kan bygge videre på tidligere arbeider og gjøre lengre samarbeider med artister og festivaler i inn- og utland.

Som en del av den lokale miljøprofilen blir Sandvika-lykke Gatekunstfest den første gatekunstfestivalen i verden som benytter fotokatalytisk maling, dette er maling som absorberer forurensing fra luften.

Sandvika-lykke er det stort prosjekt som gjennomføres av firmaet Street Art Oslo, som er et paraplynettverk av kunstnere, kuratorer, produsenter og lærde, dedikert til å forbedre betingelsene for produksjon og formidling av gatekunst på både offentlige og private arenaer. Street Art Oslo trekke veksler på lokal kompetanse og kunnskap knyttet til gatekunst og graffitikultur i planlegging og gjennomføringen av Sandvika-lykke gatekunstfest. Utvelgelsen av hvilke kunstnere som inviteres, samt avgjørelser om programmet, bli tatt i samråd med en arbeidsgruppe bestående av lokale aktører, kunstnere og arrangører.

Prosjektet er nå i en fase hvor det søkes etter samarbeidspartnere som kan bidra til å utvikle festivalen og supplementere støtten festivalen har fått fra kommunen. Etter et oppslag i Budstikka hvor gatekunstfesten etterspurte forslag fra lokalbefolkningen viser tilbakemeldingene tydelig at Sandvikabeboerne er sultne på mye gatekunst.

Prosjektledelsen ønsker derfor kontakt med personer og bedrifter som ønsker å bidra i arbeidet og samtidig profilere seg i lokalsamfunnet. Er dere et miljøfyrtårn som ønsker å bidra til innkjøp av miljøvennlig maling? Kanskje dere eier eller leier ut til en lokal restaurant som kan skaffe billig, men sunn mat til artistene og støtteapparatet rundt dem? Eller kjenner du en vegg du gjerne ønsker original kunst på?

Prosjektleder Hugo Strand tar gjerne imot dine henvendelser på hugo@streetart.no

 

E18 – Mer enn Norges største flaskehals

Grini Hjemmebakeri er kåret til Årets Bedrift i Bærum 2023 – Vi gratulerer!

Nyhetsbrev

"*" obligatorisk felt