MakerSpace ved Rud videregående skole

MakerSpace gjenåpnet ved Rud videregående skole, og det åpner opp for nye muligheter.

I dag gjenåpnet MakerSpace ved Rud videregående skole. Bærum Næringsråd fikk mulighet til å være med på åpningen, og vi fikk presentert det fine nye lokalet og et spennende suksessprosjekt mellom næringslivet i Bærum og makerspacet. 

Makerspacet flyttet inn i det nye lokalet i år. Lokalet er godt utstyrt med maskiner som 3D-printere, laserkuttere, symaskiner, CNC, dreiebenk lodding, sveising og arbeidsstasjoner for koding. Aller viktigst er rommet fylt med ildsjeler som er nysjerige og villige til å både lære og dele kunnskap. 

Suksessprosjektet som ble presentert var et samarbeid mellom Oslo seilflyklubb og en gruppe av elever som taklet både digitale og mekaniske utfordringer for å bygge en komplett seilflysimulator. Simulatoren står for prøving på Kultur på hjul AS på Fornebu, og prosjektet har blitt introdusert videre til andre skoler i norge som læringseksempel. 

Vi syns at makerspace er et verdifullt tiltak for kreativitet, innovasjon og tverfaglig læring. Det er også en spennende arena for både næringslivet og elvene hvor de kan møtes og samarbeide for å utvikle nye ideer, konsepter, prototyper og produkter. Innovasjon skjer der hvor ulike perspektiver møtes, og vi gleder oss over å ha en ny arena hvor dette skjer i praksis. 

La Vandre gir introduksjonstilbud til medlemmer av Bærum Næringsråd!

Bedriftsbesøk med ordfører hos Hystar på Høvik

Nyhetsbrev

"*" obligatorisk felt